ביום רביעי האחרון גוגל הכריזו בבלוג שלהם על העדכון המשמעותי ביותר ל-Google Trends מאז שנת 2012 – דאטה בזמן אמת!
מה זה אומר?
שמהיום ניתן לראות מידע חי בזמן אמת על עשרות מיליארדי חיפושים המתבצעים בכל חודש ברשת החיפוש של גוגל.
בניגוד לגרסא הקודמת של הכלי, שסיפקה את המידע בדיליי לא קטן, הגרסא הנוכחית של גוגל טרנדס מספקת את המידע הזה על בסיס הדקה ומאפשרת לאנשי שיווק, בעלי אתרי חדשות ובלוגים, לאתר טרנדים וקפיצות פתאומיות ברמת ההתעניינות של גולשים ברחבי העולם על כל נושא שניתן לדמיין.
בנוסף – עכשיו גם ניתן לראות טרנדים לא רק על סמך מידע מרשת החיפוש של גוגל, אלא גם מידע מ-YouTube ומ-Google News וכך להבין בצורה מדויקת מה הנושאים והסיפורים החמים ביותר ברשת בכל רגע נתון.
הנה לדוגמה גרף חיפושים על המילה “אולמי עדיה” מהיממה האחרונה, לאחר אסון קריסת התאורה שקרה שם אתמול, ערב קודם כתיבת הפוסט הזה:
אתם יכולים לראות שהפיק המשמעותי ביותר קרה ב8:08 בבוקר, בזמן שאנשים הגיעו לעבודה וצפו בידיעה הזו באתרי החדשות (וזה אגב מלמד אותנו מה הדבר הראשון שאנשים עושים כשהם מגיעים לעבודה…):
איך הכלי הזה באמת עוזר לי?
ישנן אין ספור שימושים נהדרים שקופצים לי לראש בנוגע לאיך הכלי הזה יכול להיות שימושי, אבל בואו ניקח דוגמה אחת ספציפית: בואו נדמיין לרגע שאנחנו בעלי רשת סופרמרקטים והחלטנו ליזום שיתוף פעולה עם אחת מחברות האשראי. אנחנו נפרסם הטבה למחזיקי כרטיס האשראי של אותה חברה והיא מצידה תפרסם אותנו בדף ההטבות שלה.
כמובן שלפני שאנחנו עולים עם כזה מבצע אנחנו רוצים לבדוק אילו מבין חברות האשראי הינה הכי פופולרית, כדי שנוכל להגיע למספר הלקוחות הגדול ביותר.
כדי לעשות את זה אנחנו פשוט הולכים לאתר של גוגל טרנדס ומצעים השוואה בין החיפושים: לאומי קארד, ויזה כאל וישראכרט:
(כמובן שלא מדובר על טווח זמן מספיק מייצג אבל לצורך ההדגמה נצא מתוך נקודת הנחה שזה אכן מייצג).
כמו שאתם רואים בצילום המסך הנ”ל, ניתן לראות תנודתיות זהה בכמות החיפושים של כל חברות האשראי אבל בסופו של דבר לישראכרט יש את נפח החיפושים הגדול ביותר, מה שתומך בהחלטה שלנו לבצע שיתוף פעולה דווקא איתם כדי להגיע לכמות הלקוחות הגדולה ביותר.
עוד דוגמא – אתר e-Commerce
בואו ניקח עוד דוגמה: נניח שאנחנו בעלי חנות e-Commerce המתמחה בביגוד מקצועי לרוכבי אופניים המוכרת לארצות הברית בלבד, ושלושת המוצרים העיקריים שאנחנו מוכרים הינם מכנסיים, חולצות וכפפות לרוכבי אופניים.
בשבועיים האחרונים שמנו לב שכמות ההמרות שהגיעה מקמפיין הכפפות שלנו באדוורדס ירדה משמעותית, ואנחנו רוצים לבדוק מה הסיבה לכך. האם זו ירידה רגילה לעונה או דפקט בקמפיין שלנו?
כדי לאבחן את הבעיה אנחנו נלך ל-Google Trends ונכתוב את מילת המפתח העיקרית שבה אנחנו מזהים את הירידה הגדולה, וכן את הביטויים העיקריים מהקמפיינים הנוספים שלנו (חולצות ומכנסיים) כדי להשוות את המגמה בצורה רוחבית.
בנוסף נגדיר שאנחנו רוצים לראות מידע מ-90 הימים האחרונים ומארה”ב בלבד:
כביכול, Google Trends מראה ירידה חדה בחיפושים של המילה cycling gloves, אבל אם נסתכל יותר מקרוב ונרחף עם סמן העכבר מעל הנקודה שממנה התחילה הירידה החדה נוכל לשים לב שמדובר על טווח זמן של שבוע:
למעשה, הגרף בנוי ממקטעים של 7 ימים והמקטע של בין ה-14 ל-20 ביוני דווקא לא מראה ירידה משמעותית בכלל.
אם נניח את סמן העכבר על המקטע האחרון בגרף נראה שטווח התאריכים שלו הוא ה-21 ל-27 ביוני, ומכיוון שהפוסט הזה נכתב בבוקר של ה-24 ביוני לא ניתן להסתמך על החלק האחרון של הגרף ולכן לא בטוח שאכן היתה ירידה.
בשביל לראות מידע מדויק יותר לגבי 7 הימים האחרונים, נעביר את תקופת הזמן של הגרף ל-7 הימים האחרונים, ועכשיו אנחנו רואים שגם שבין ה-21 ליוני ל-24 ביוני (היום בו נכתב הפוסט הזה) לא הייתה ירידה בכמות החיפושים:
עכשיו כשאנחנו יודעים שלא היתה ירידה בנפח החיפושים למילת המפתח cycling gloves, נוכל להסיק שהירידה בהמרות נובעת מבעיה מסויימת בצד שלנו, ונוכל להתחיל לנתח מה קרה בחשבון הפרסום שלנו.
האפשרויות החדשות שנפתחות לנו עם העדכון של גוגל טרנדס הן אינסופיות, ואם יש לכם רעיונות נוספים לשימושים מעניינים ב-Google Trends לצורך שיפור הקמפיינים נשמח אם תשתפו אותנו בתגובות!