כולכם בטח יודעים את הכללים הבסיסיים של קידום אורגני בגוגל.
תכתבו תוכן עם מילות מפתח רלוונטיות, תשיגו קישורים מאתרים אחרים, תשנו את הטייטל והמטא ועוד כל מיני דברים קטנים ותוך דקות ספורות תהיו מקום ראשון בגוגל.
פשוט הא?
טוב, אז במציאות זה לא באמת כזה פשוט, אבל בפוסט הקרוב אני רוצה להציג לכם דוגמא נהדרת שהראה לי מנשה אברמוב לפני מספר ימים.
הסיפור היה כזה:
פולקסווגן רצתה לפנות למנהלים שמחפשים את המכונית האולטימטיבית, אבל במקום לקדם סתם קישור מכוער היא ניצלה את העובדה שגוגל מאוד אוהבת לקדם תוכן עשיר. פולקסווגן ביצעה קידום אורגני לחמישה שמות דומיינים זהים עם סיומות שונות, כאשר בכל אחד מהדומיינים היה חלק אחר מתוך באנר פרסומי.
כאשר גולשים חיפשו במנוע החיפוש של התמונות את המילים “ultimate business car” הם הופתעו לגלות שחמשת התוצאות הראשונות יצרו באנר אחד לכל רוחב המסך:
אבל לגוגל היו תכנונים משלה…
התכנון של פולקסווגן היה שגוגל יקדמו את התמונות לפי הסדר המתוכנן, אבל בפועל זה לא ממש היה ככה. לגוגל יש את הפרמטרים שלה לקידום אתרים ולא כולם ידועים לציבור הרחב, ולכן התוצאות יצאו קצת מבולבלות כי גוגל נתנה עדיפות לדומיינים מסויימים על פני דומיינים אחרים.
חפשו ultimate business car בגוגל images ותראו בעצמכם…
מה שכן, רק על היצירתיות פולקסווגן מקבלת פה את תעודת ההצטיינות של הבלוג על חשיבה נהדרת מחוץ לקופסא!
והנה עוד דוגמאות בנושא:
למי שזוכר העליתי לבלוג בעבר כמה וכמה דוגמאות של חשיבה מצוינת מחוץ לקופסא בתחום הפרסום.
הדוגמא הכי טובה לדעתי זו הדוגמא של מנטה, שהשתמשה בפרסום בגוגל אדוורדס כדי להעביר את המסר ש”במנטה אפשר למצוא הכל”. מנטה לא באמת רצו למכור מוצרים דרך האינטרנט אבל מכיוון שכיום אנשים מחפשים בגוגל כל דבר אפשרי (אפילו דברים הזוים) – מנטה השתמשו בזה כדי להעביר את המסר שלהם שגם במנטה אפשר למצוא דברים שבדרך כלל אין בתחנות דלק.
דוגמא יפה נוספת אפשר למצוא בפוסט הזה, שמציג את הבאנר הארוך ביותר בעולם – בתוצאות האורגניות ביוטיוב:
מגניב נכון?
אז תכלס, איך מצליחים ליצור כזאת יצירתיות?
הרבה אנשים חושבים שיצירתיות היא משהו שמגיע לבד. ככה פתאום. לדעתי יצירתיות (במיוחד בכל מה שקשור לשיווק) קשורה לניתוח והסתכלות אחרת על הנתונים הקיימים.
אם ניקח את הדוגמאות שהבאתי למעלה, היצירתיות התבטאה בכך שבמקום להשתמש במוצר כמו שהיצרן תכנן – המפרסם השתמש בתכונות הליבה של המוצר, כלומר בתכונות שמאפיינות את המוצר עצמו ולא במטרה שלשמה המוצר פותח.
יהיה לכם יותר קל להבין את זה מהדוגמא הזו –
אחת מתכונות הליבה של הדפים במגזין היא שהם מתקרבים ומתרחקים אחד מהשני. הדפים נוצרו במטרה להדפיס עליהם טקסט, או להדפיס עליהם פרסומת.
אבל בניגוד לרוב המפרסמים שמשתמשים בדפי המגזין כדי להדפיס עליהם מסר שיווקי, אדידס לקחו את תכונות הליבה של הדפים כדי להעביר בעזרתם את המסר השיווקי בצורה הרבה יותר מוחשית.
אותו כנ”ל בקמפיין של מנטה באדוורדס, בקמפיין של פולקסווגן בגוגל, ובעוד הרבה מהלכי שיווק יצירתיים שגורמים לנו לשאול את עצמנו “איך לא חשבנו על זה קודם?!”
לסיכום
יאללה חפרתי יותר מדי. מקווה שהבנתם, ואם יש לכם רעיונות נוספים שעובדים על אותו עקרון אשמח אם תשתפו בתגובות.
צ’או
אשמח דווקא להציג רעיון שאינני יכול עדין ליישם, יצא לי להבחין שגוגל מספקים גם אפשרות להשתמש באנימציות בתור לוגו(יכול להיו שגם סרטוני MP4 )
אשמח דווקא להציג רעיון שאינני יכול עדין ליישם- אך מתכנן להמשך:)
יצא לי להבחין שגוגל מספקים גם אפשרות להשתמש באנימציות GIF בתור לוגו(ספויילר-יכול להיו שגם סרטוני MP4 אני צריך לבדוק את זה)
אך לא נתקלתי בעבודות יוצאות דופן שמינפו את האנימציות הללו, אני בטוח שכשאני אבחין בחברות שיאמצו את הרעיון, אהיה בין הראשונים שישתפו ויבחנו אותם
אגב תודה על הפרגון