מה כולל שירות גוגל אנליטיקס?
ווב אנליטיקס עם גוגל אנליטיקס הוא שירות המאפשר לך בתור בעל אתר לנתח את תנועת הגולשים המגיעה אליך, כולל כמות המבקרים החדשים בכל יום, זמן השהייה שלהם באתר, המקורות מהם הם מגיעים (מנועי חיפוש, קידום ממומן, רשתות חברתיות, אתרים אחרים וכו’), העמודים אליהם הם גולשים בתוך האתר ועוד. בנוסף לכך, ניתן לקבל מידע מפורט על הגולשים עצמם כמו: המדינה והעיר בה הם מתגוררים ובאיזה מכשיר בדיוק הם משתמשים, החל מהיצרן ועד למודל הספציפי ומערכת ההפעלה שלו (לדוגמה, אייפון 5 המריץ את מערכת ההפעלה iOS 7).
למה אי אפשר לוותר על שירותי ווב אנליטיקס?
ניתוח נכון וממוקד באמצעות ווב אנליטיקס מאפשר לזהות אילו חלקים בתוך האתר עצמו דורשים טיפול ולאיזה ערוצים יש להפנות את משאבי הקידום והשיווק החיצונים של האתר. לדוגמה, האם יש עמוד מסוים שאחוז הנטישה שלו (Bounce Rate) גבוה יותר מכיוון שהגולשים לא מוצאים בו את מבוקשם? האם האתר מקבל מספיק תנועה ממנועי חיפוש? או שאולי כדאי להשקיע חלק גדול יותר מן התקציב בקידום ממומן בגוגל אדוורדס? וכך הלאה…
חשוב לציין כי הפקת התובנות המשמעותיות ביותר ממערכת ווב אנליטיקס דורשת הכרה של המערכת על בוריה, ולכן מוטב לרכז אותה בידי גורם מקצועי אשר זהו תחום ההתמחות שלו.
מדוע עבודת אנליטיקס חשובה הרבה יותר מאשר להביא עוד תנועה לאתר?
אתר שמתרכז בהבאת תנועה מכל הבא ליד, דומה למי שיורה באפלה ומקווה לפגוע רק באמצעות המזל…
הבאת תנועה שלא מתבססת על ניתוח התנועה הקיימת, תוביל ברוב המקרים לכך שהגולשים שיכנסו לאתר לא יהיו ממוקדים ולכן האתר יתקשה למכור להם את המוצר או השירות אותו הוא מציע. לעומת זאת, באמצעות ניתוח התנועה הקיימת ובדיקה של המאפיינים של הגולשים האיכותיים יותר (כגון אלו שגולשים במספר רב של עמודים ומגיעים לעמוד הרכישה), אני אעזור לך להבין מה מגרה אותם להגיע לאתר, וכך נצליח למשוך גולשים נוספים ולדאוג שהם באמת יבצעו את הפעולות שאותם אנחנו רוצים שהם יבצעו (ולא סתם יעזבו את האתר).
תחשוב על זה ככה – הגדלת אחוז ההמרה שלך מ0.5% ל-1% שווה ערך להבאת פי 2 גולשים לאתר!

צור קשר עכשיו ותראה איך ביצועי האתר שלך עפים קדימה!
[contact-form-7 id=”2512″ title=”טופס עמודי שירותים”]
ארבעה טיפים חשובים לעבודה עם גוגל אנליטיקס:
1. קבעו יעדים – קביעת יעדים חשובה מאוד כדי שנדע בכלל להתחיל לבדוק האם האתר שלנו באמת מביא לנו את התוצאות שאנחנו רוצים. קביעת יעדים בגוגל אנליטיקס (או בכל תוכנה אחרת של ווב אנליטיקס) עוזרת לנו להתמקד, ולעקוב רק אחרי הנתונים שבאמת חשובים לנו ויגרמו לנו לנקוט בפעולות בעקבות המידע שנקבל.
דוגמא ליעדים מומלצים בגוגל אנליטיקס:
- אחוז הגולשים שלחצו על מודעות האדסנס באתר שלנו.
- כמות/אחוז הגולשים שעשו לנו לייק
- כמות/אחוז הגולשים שהגיבו לפוסט בבלוג
- כמות הגולשים שמילאו טופס צור קשר
- כמות הגולשים שהגיעו לדף 404 (כאן המטרה היא הפוכה – אנחנו רוצים להוריד את הכמות הזו)
2. בצעו סגמנטציה – יצירת חתך מסוים של הגולשים מאפשר להתמקד רק בו. לדוגמה, ניתן להתמקד רק בגולשים שהגיעו מארה”ב או אלו שנשארו באתר ליותר משתי דקות. לצד סגמנטים אוטומטים אותה מגדירה המערכת, ניתן גם לשמור סגמנטים מותאמים אישית לשימוש מאוחר יותר.
רעיונות לסגמנטים מומלצים בגוגל אנליטיקס:
- להשוות בין מספר מילות החיפוש שהובילו אותם לאתר – 1/2/3 או ביטויי long-tail
- להשוות בין ביצועים של גדלי מכשירים שונים – דסקטופ, אייפד, אייפון, אנדרואיד סמארטפון/טאבלט
- הבדלים בין גולשים שחיפשו את המותג לבין אלו שחיפשו מילים אחרות
- השוואת ביצועים בין המדיות החברתיות השונות
- ועוד…
3. הבינו איך גוגל אנליטיקס מחשב את זמן השהייה באתר – זמן השהייה באתר מודד את משך הזמן שהגולש עובר בין ביקור בעמוד X ועד שהוא עובר לעמוד Y. מסיבה זו, המדד אינו מדויק במקרים בהם הגולש נמצא זמן רב רק בעמוד מסוים (או כאשר מדובר בעמוד היציאה) מכיוון שאז יש למערכת של גוגל אנליטיקס מידע רק על זמן ההתחלה ולא על זמן הסיום.
הרבה פעמים כשבאים לעשות אופטימיזציה לאתר מסתכלים על זמן השהייה הממוצע, אבל הנתון הזה ממש לא מדויק מכיוון בממוצע נכללים גם הגולשים שעשו bounce – שזמן השהייה שלהם הוא 0 (מבחינת אנליטיקס, מה שלרוב לא נכון במציאות).
4. הטמיעו קודי מעקב מותאמים אישית – הטמעת קוד מעקב של events בגוגל אנליטיקס מאפשר לבעל האתר לעקוב אחר אלמנטים ספציפיים בעמוד כמו למשל לחיצה על סרטוני יוטיוב, הורדת קבצים וזמן טעינה של מידע הנטען בזמן אמת מן השרת. מדובר בעניין מעט טכני, אך אפקטיבי ביותר שיכול לתת לכם נתונים סופר חשובים על התנהגות הגולשים באתר שלכם.
רוצים לדעת עוד? צרו איתנו קשר וקבלו שירות אנליטיקס VIP לאתר שלכם!
צור קשר עכשיו ותראה איך ביצועי האתר שלך עפים קדימה!
[contact-form-7 id=”2512″ title=”טופס עמודי שירותים”]