עכשיו, אחרי שאתם כבר יודעים למה חשוב ליצור תוכן איכותי לבלוג שלכם, אני גאה לחשוף בפניכם (טוב נו הגזמתי) את הכתבה השנייה בסדרה שתלמד אתכם איך בכלל בוחרים על איזה נושא נכתוב את התוכן שלנו?
בכתבה נעלה מספר נקודות חשובות:
- מחקר וחיפוש אחר הנושא הכי רלוונטי אלינו
- זיהוי ואיתור הנושאים החמים
- יצירת תוכן בר-שיתוף
המחקר והחיפוש אחרי התוכן הבא שנכתוב עבור הבלוג/אתר/פרופיל או לא-משנה-מה שלנו הוא החלק הכי ארוך והכי מייגע שקיים, והרבה פעמים הוא ישאיר אתכם בלי שום דבר ביד ועם הרבה זמן מבוזבז. אתם יכולים למצוא את עצמכם קוראים בלוגים, מתעדכנים בכל האתרים מתחום העיסוק שלכם, קוראים מחקרים, כתבות וראיונות ובסוף לא יצא לכם מזה אפילו רעיון לנושא עבור הפוסט הבא. אז נכון, זה באמת יכול להיות נחמד מאוד לבלות כל היום מול המחשב בלמידת דברים חדשים ומענינים אבל זמן כידוע הוא כסף, ואת הכסף הזה מישהו צריך להצדיק בסופו של דבר בצורה כלשהיא…
אז נכון, חיפוש אחרי נושא לפוסט הוא שלב מעצבן אבל אם תעשו את התהליך בצורה נכונה ונבונה זה ישתלם לכם ויחזיר את ההשקעה פי כמה וכמה. לעומת זאת מחקר זריז ולא מדויק יכול להביא אתכם לתוצאות שגויות, שיתבטאו בתוכן לא איכותי, לא מדויק ולא רלוונטי שלא יועיל לכם במאומה.
כדי להבטיח לכם חיפוש יעיל וקצר ככל האפשר תוכלו להיעזר בכלים הבאים:
- גוגל news, Trends ו-Insight יתנו לכם קצת רקע על הנושאים החמים והמעניינים שהעולם עוסק בהם כרגע.
- ברשתות החברתיות (בעיקר בטוויטר, Digg ו-Reddit) תוכלו למצוא אילו נושאים פופולאריים במיוחד אצל קהילת הקוראים. שלב זה חשוב מאוד כיוון שמתוך כל הצרכנים הפוטנציאלים שלכם יש כאלו שלא יתאמצו בכלל לקרוא את התכנים שלכם, מעניינים ככל שיהיו, ולכן חבל שתבזבזו עליהם זמן יקר.
- האתרים המקצועיים בתחום הרלוונטי שבו אתם עוסקים יכולים לתת לכם השראה, רעיונות לנושאים וסוג של אינדיקציה לגבי הנושאים אותם הגולשים נוטים יותר לשתף. אם אתם כותבים בתחום הכדורגל כדאי לכם להתעדכן ביורוספורט ובאתרים דומים, כדי לראות איזה נושאים מעניינים את האנשים ועל פי זה לבחור את הנושא שלכם.
- Content Generator – אחד הכלים השימושיים ביותר שקיימים עבור כותבי תוכן. עליכם להכניס את המילים הרצויות והטבלה תמצא עבורכם את התכנים המדוברים ביותר ברחבי הרשת. מומלץ מאוד!
בפרק הבא – מצאנו נושא, אבל על מה נכתוב?!